0

CHUŤ PŘÍRODY - AGRIMONTANA INTERNATIONAL

 

Společnost Agrimontana je jedna velká rodina složená z potomků zakladatele, zaměstnanců, technických a obchodních partnerů, zemědělců, dodavatelů, profesionálů, kteří používají naše produkty a také těch, kteří je konzumují a využívají výhody celého výrobního procesu.

Náš příběh je jednou z cest, která sbližuje s přírodou, předávanou dál v chuti cukrářských mistrů, pekařů a výrobců zmrzliny.

Společnost Agrimontana, založená v roce 1972 ve městě Borgo San Dalmazzo (provincie Cunéo) v italském Piemontu, se rychle stala lídrem na trhu s kaštany, kandovaným ovocem a marmeládami v Itálii. Hlavním důvodem tohoto úspěchu je fakt, že od samého začátku naše společnost pracovala pouze s přírodními surovinami a nikdy nepoužívala umělá barviva, konzervační látky nebo umělá aromata. Agrimontana navíc používá pouze ovoce pěstované v Itálii. Náš sortiment také zahrnuje produkty pro výrobu pravé italské zmrzliny: základní směsi a ochucovací pasty pouze z přírodních ingrediencí. 

Od roku 2006 je Agrimontana součástí skupiny Illy, která zahrnuje kávu Illy, čaj Dammann a čokoládu Domori. Vzhledem k tomu, že se Agrimontana stala součástí takovéto dynamické skupiny zaměřené na kvalitu, mohla zahrnout do svého sortimentu i čokoládu Domori couverture. Domori používá pouze aromatické kakao z nejlepších plantáží odrůdy Criollo a Triniatario, které jsou pečlivě sledovány od sklizně po fermentaci a skladování, s následným jemným pražením a rychlým mletím, aby se zachovaly všechny chutě.

Kvalitní suroviny do cukráren, kuchyní a pro zmrzlináře

 

Jsme společnost, která pečlivě chrání přírodní produkty pomocí dovedností našich řemeslníků za podpory technologií. 

Zachováváme organoleptický původ zpracováním materiálu čistým/přirozeným způsobem, bez barviv, konzervačních látek nebo umělých aromat. 

Začínali jsme kandováním, tradiční konzervační metodou využívající cukr. Následovala výroba zavařenin a dalších tradičních i inovativních produktů. Všechny jsou přírodní s vysokou kvalitou.

V dubnu Caesar Bardini vyryl svou vizi kvality a dokonalosti v malé řemeslné dílně kandovaného ovoce v Roccavione a přesunul ji na současné místo Borgo San Dalmazzo. Původní název Eurocanditi se mění na společnost Agrimontana. Ke kandovaným kaštanům (kandovaný kaštan má firma také ve svém emblému), se přidávají kostky kandovaných pomerančů, které našly své nejlepší využití v zákusku Panettone, známém po celém světě.

Kandují se další druhy ovoce a běžně se vyrábí zavařeniny a džemy.

Produkty firmy upevňují své místo u profesionálů především cukrářů a také se začínají dostávat i k individuálním zákazníkům. V tomto období se rozjíždí výroba Glazovaných Kaštanů (Marron Glacé).

Ve spolupráci s univerzitou v Turíně se šlechtí místní odrůda kaštanu s cílem zvýšit odolnost vůči chorobám, parazitům a hmyzu starobylých nebo ohrožených druhů. Ze šedesáti dvou vysazených rostlin z oblastí údolí Piedmontese: Stura, Gesso, Vermenagna a Pesio se zachovalo padesát rostlin, které zaručily rouby šesti nových druhů.

Vzniká v Monackém knížectví firma „Agriland“, s obchodním označením Agrimontana International, která distribuuje produkty Agrimontany ve Francii a zbytku světla.

Společnost Agrimontana se stává součástí skupiny Illy, která ji zahrnuje do skupiny firem, které tvoří neobyčejné výrobky. Firma si zachovává svou autonomii a hodnocuje své vlastní charakteristiky výrobce a kvalifikovaného distributora ingrediencí v cukrářských laboratořích a gastronomii vysoké úrovně.

Získání patentu na originální a exkluzivní proces kandování a konzervování ovoce. Předmětem studia pro získání patentu byly kandující systém s nízkým obsahem cukru (˚Bx), přirozené konzervování neinvazivním fyzickým ošetřením a studium zachování čerstvosti ovoce.

Řada Chiara Bardini se zrodila z gurmánské inspirace: kolekce džemů, která vyzdvihuje přirozenost chutí a je specialitou této oblasti. Recepty připravené z nejvzácnějších italských odrůd ovoce, samostatně nebo v neobvyklých kombinacích, se skvěle hodí k vyrábění rafinovaných sladkostí a dezertů, nebo si na nich pochutnat prostě jen tak po lžičkách.

Dnes jsme se v Agrilandu vrátili ke svým kořenům a rozhodli jsme se znovu použít svůj dřívější název Agrimontana International. Naše poslání však zůstává stejné: podporovat vás profesionály v gastronomii, abyste mohli experimentovat a využít svůj talent při hledání jedinečných chutí a příchutí.

SPOUSTA TRPĚLIVOSTI, TROCHA CUKRU A SPRÁVNÉ MNOŽSTVÍ DOVEDNOSTÍ

Hlavní složky našich receptů pro suroviny jsou: 

  • Trpělivost respektovat biologický čas potřebný k dokonalému dozrání ovoce a neunáhlit přípravu, čekání na přirozený výsledek procesů; 
  • Nejnižší možná hladina přidaného cukru, která pouze přirozeně podporuje původní chuť suroviny a vyzdvihuje ji;
  • Dovednosti našich lidí, kteří jsou zaměřeni na detail v každém okamžiku přípravy a použití technologie k zajištění hygieny a zdraví, snížení dopadu procesů na konečný produkt. 
  • Výsledkem je síla jemnosti: nejsou přítomny nepřirozené vůně, žádné zkreslení původní suroviny, pouze důkaz, že jsme naslouchali přírodě.

VÝROBA A DODÁVÁNÍ VYNIKAJÍCÍCH SUROVIN PRO CUKRÁŘE A KUCHAŘE

 

Vášeň pro cukrařinu a kuchyni nás spojila a sblížila s šéfkuchaři nejen italskými a francouzskými, ale i z jiných zemí, se kterými jsme se setkávali na našich cestách. Jsme odhodláni zůstat věrni ideálu kvalitního zpracování a sdílíme naše schopnosti s profesionály – pro nás jsou to odborníci, kteří by měli být plně spokojeni.

 

ZÁKLADNÍ ZÁSADY NAŠÍ SPOLEČNOSTI

  • Vášeň
  • Znalost produktu
  • Zkušenosti
  • Technické schopnosti
  • Autentičnost
  • Výzkum