0

Velikonoční dezert podle Chef Carlo Cracco

Velikonoce uplynuly a doufáme, že vám přinesly trochu sladkosti a klidu. Dnes pro vás sdílíme recept šéfkuchaře Carla Cracca, který připravil lahodný velikonoční dezert inspirovaný katalánským krémem a speciální citrusovou vůní z našich kandovaných pomerančových kůr.

Ingredience pro 6 osob:
750 g čerstvé smetany
9 žloutků
100 g ricinový cukr
200 g velikonoční kousky nebo zbytky holubice
30 g hnědého cukru
6 Cocotte
1 Oranžová
12 kandovaných pomerančových kůrek (volitelné)

Příprava dezertu:
Smíchejte žloutky s granulovaným cukrem pomocí cukrářské metly.
Krém přidejte po částech do směsi a míchejte, dokud se nesmícháte veškerý krém.
Do směsi přidejte strouhanou kůru čerstvého pomeranče.
Rozdělte části velikonočního dortu na malé kousky a rozdělte je na šest dezertů.
Nalijte směs rozdělením do 6ti nádob na pečení.
Vše pečte v troubě při 120 ° C po dobu 25 minut.
Vyjměte z trouby, ochlaďte a nechte asi 2 hodiny v chladničce.
Při podávání posypte povrch hnědým cukrem a karamelizujte kuchyňským hořákem nebo pomocí grilu na pečení.
Ozdobte kandovanou pomerančovou kůrou a ochutnejte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *