0

Recept na lískooříškový dort s kaštany

Recept vytvořen pro 6 dortových porcí
Výška 19 cm Ø / 4,5 cm

SLOŽENÍ
1 - Lískový ořech cookie
2- Lehký lískový krém
3 - Poleva lískových oříšků
Kaštanový krém
Kaštany

1- Lískooříškový dortový korpus
Máslo 175 g
Moučkový cukr 110 g
Vaječné žloutky 175 g
Mouka 70 g
IGP Piedmont Lískové ořechy
grilovaná Agrimontana 275 g
Bílý 260 g
Cukr 115 g
= 6 kruhů o Ø 160 mm

2- Lískooříškový světlí krém
Pasta z lískových ořechů v Piemontu
Agrimontana 335 g
Jeden krém 225 g
Dezert želé 70 g
Moučkový cukr 180 g
Jediný krém 2 250 kg
= 6 dezertů Ø 190 mm

3 - Karamelová poleva z lískových oříšků
Krupinový cukr 300 g
Vanilla pod 1
Máslo 450 g
Jeden krém 300 g
Glukóza 200 g
Alba lísková pasta
Agrimontana 80 g
Neslazené kondenzované mléko 450 g
Želatinová fólie 18 g

 

Postup výroby lískooříškového dortu

1 - Postupně připojte máslo, moučkový cukr a poté žloutky
mít krémovou hmotu, ne příliš pevnou.
Mezitím nahrubo nakrájejte opékané lískové ořechy a
smíchejte s moukou.
Samostatně rozšlehejte bílé s veškerým cukrem od začátku a poté promíchejte
krémová hmota s bílými. Na konci přidejte mouku
drcené opékané lískové ořechy.
Páskování pečivovým sáčkem č. 14 v kruzích o Ø 160 mm
pečte při 200 ° C na silpat po dobu 10 až 12 minut s naším otevřeným.

2 - Zahřejte 225 g šlehačky na +/- 70 ° C s polovinou moučkového cukr.
Mezitím šlehačku bez nadměrného utažení druhou polovinou moučkového cukru.
Dezertní želé smíchejte s horkým krémem a poté přidejte 2 krémové rohy namontované na lískových oříšcích.
Dokončete míchání pomocí včlenění zbytku krému jemně smíchaného.

3 - Suchý karamelizovat cukr a vanilkový lusek.
Šlehačku smažte s glukózou.
Změkčte želatinu ve studené vodě.
Na karamel přidejte máslo, poté studené kondenzované mléko a pastu
lískových ořechů. Začlenit želatinu, dát vše do čínštiny, film a odejít
ochladit přes noc v lednici.

Postup složení dortu

Umístěte list PVC pro montáž.
Umístěte 6 kruhů o 190 mm
Ø / 4,5 cm vysoká.
Vyrovnejte kruh světlým krémem
lískových oříšků a obloha 3/5.
Otočte lískový ořech cookie
bude mít dříve pošírovaný krém
hnědá v sáčku na pečivo č. 8 a
posypeme velkými kousky kaštanu.
Položte list pečícího papíru
celý pak zploštit. Harden
mrazák. Rozvádějte je a pak glazujte
s roztavenou, ale studenou polevou.
Krouží se stuhou z hořké čokolády
pak ozdobte podle svých představ
krásné kandované kaštany, hobliny
čokoláda atd.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *